Stoepranden

Stoepranden? Ja! Stoepranden!

Stoepranden is een leuk, laagdrempelig en actief balspel dat door iedereen gespeeld kan worden op elke willekeurige locatie. De spelregels zijn simpel: twee spelers proberen de bal op de stoeprand te mikken. Kaatst de bal terug, dan levert dat punten op. Het spel werd vroeger veelvuldig gespeeld, en is op dit moment bezig met een heuse revival. En dat is niet zo gek; stoepranden is voor iedereen, en kan door iedereen gespeeld worden. Daarnaast is het niet alleen leuk; het is ook nog eens heel gezond; het zet zowel jong als oud aan tot beweging in de buitenlucht of binnen in de gymzaal!. Ook draagt stoepranden bij aan meer onderling contact, verbinding en gezelligheid in de buurt, school, bedrijf, vereniging en andere leuke doelgroep.

 

NK Stoepranden 2018

Sinds enkele jaren is er ook een NK Stoepranden, dat georganiseerd wordt door: Jantje Beton en Novasports Sport & Beweeg. In Leiden, Amsterdam, Eindhoven en Dordrecht worden lokale voorrondes georganiseerd, waarna finalisten in Rotterdam strijden om de titel Nederlands Kampioen Stoepranden! Op deze website lees je meer over de opzet van het NK Stoepranden.

 

Meld je aan voor het NK Stoepranden 2018!

Wil je als gemeente in 2018 ook een voorronde organiseren? Meld je dan nu aan. In 2018 wordt het NK Stoepranden namelijk nog groter en doen er nog meer gemeentes en deelnemers mee. Dat is onze ambitie. Wij roepen daarom gemeentes in het hele land op om lokale voorrondes te organiseren. Heb je interesse? Klik dan op de ‘hier' en zie vervolgens hoe je je kunt aanmelden. 


De basis, spelregels en puntentelling