Moby playground

Op maandag 18 oktober 2021 is na jaren ontwikkelen het eerste (digitale) Moby Playground geplaatst in Gemeente Valkenswaard.

 

Wij zijn zeer tevreden met het prachtige resultaat!

 

Binnenkort worden er bomen, heggen en struiken geplaatst en krijgen de buurt- en schoolkinderen een nog mooiere speelomgeving.

 

Project Moby Playground is tot stand gekomen via een samenwerking met onze partners Recreational Systems International en InnoSportLab Sport en Beweeg.

 

Meer weten over Moby?

 


mOBY SPEELKOEPEL

Moby INTERACTIEVE speelkoepel


MRE STIMULERINGSFONDS Subsidie van 50.000 euro voor project Moby


NK Stoepranden 2020

VAKBEURS SPORTACCOMMODATIES

Bent u op donderdag 5 maart 2020 tussen 9.30-17.00 uur ook aanwezig op de Vakbeurs Sportaccommodaties?

 

Novasports Sport & Beweeg staat die dag op het plein van Sportinnovator en wil u dan graag meer vertellen over Moby de speelkoepel! Om 14.35 uur geven wij een pitch over Moby.

 

Moby is een multifunctionele speelkoepel die vrij toegankelijk is, en die kinderen uitnodigt (samen) buiten te spelen. Kinderen kunnen hun creatieve kant kwijt door de vele (zelfbedachte) sport- en spelvormen die ze op de Speelkoepel kunnen uitvoeren. Er is geen uitleg nodig voor het spelen met de Speelkoepel. De speelkoepel is interactief, voorzien van technologie en krijtverf. Deze - ook leverbaar zonder technologie - is voorzien van sensoren die bewegingen detecteren en dan geluiden en lichtjes afspelen, waardoor verschillende sport- en spelvormen kunnen worden gespeeld. Los verkrijgbaar zijn de verschillende thematische canvashoezen. Deze kunnen eenvoudig over de koepel worden gespannen, waarna afwisselende thematische en educatieve sport- en spelvormen gespeeld kunnen worden.

 

U bent enthousiast geworden en wilt nu al meer weten over Moby?  klik dan op 'Ja, ik wil meer weten over Moby de speellkoepel!'


Speelkoepel moet de openbare ruimte gaan veroveren

Sportknowhowxl

 

Door: Marc Hoeben | 10 oktober 2019

 

Het concept van de multifunctionele Speelkoepel van het Brabantse bedrijf Novasports is nog volop in ontwikkeling. Met een mooi bedrag van een ‘innovatiechallenge’ van het Ministerie van VWS en Sportinnovator als steun in de rug moet het idee vóór maart 2020 een eindproduct opleveren. En dan kan het veroveren van de markt en vooral de openbare ruimte wat betreft bedenker Ramon de Roij helemaal beginnen.

 

Zie Ramon een beetje als een veelzijdige uitvinder, als de Willy Wortel van ideeën die kinderen en volwassenen kunnen aanzetten tot bewegen. Novasports Sport & Beweeg uit Nuenen, vlakbij Eindhoven, is de zaak van Ramon de Roij die hij eind 2016 oprichtte en die binnenkort een bv wordt. De Roij heeft een pedagogische achtergrond, hij heeft een achtergrond in vormgeving en een voorliefde voor sport. ”Ik heb onder meer aan voetbal, handbal, karate, tennis en mountainbiken gedaan”, zo somt hij zonder aarzeling op.

 

Kunststof stoeprand

Als je al die dingen bij elkaar optelt, plus zijn onophoudelijke creativiteit in het bedenken van nieuwe dingen, dan kom je vanzelf bij zijn bedrijf Novasports terecht. Sinds 2005 werkte De Roij aan zijn idee om een draagbare, van kunststof gemaakte stoeprand te ontwikkelen, waarmee je het balspel ‘stoepranden’ kunt spelen. “Je ziet steeds minder kinderen op straat spelen tegenwoordig. Deels komt dat door een ander aanbod, zoals de tablet of computer, maar ook het toenemende aantal auto’s is een probleem. Probeer maar eens een plekje te vinden waar je rustig een potje kunt stoepranden,” vertelt Ramon. “Sowieso zie je minder stoepranden terug in het straatbeeld. Zo kwam ik op het idee om een kunststof stoeprand te ontwikkelen.”

 

“Het gaat mij er vooral om dat ik met de producten op een positieve en verbindende manier bijdraag aan mens en maatschappij”

 

Een aantal jaren later kwam het product, de Kerby, op de markt en startte De Roij het bedrijf Novasports Sport & Beweeg. Nu werkt hij dagelijks aan het ontwikkelen van unieke sport- en spelartikelen en spelconcepten waarbij plezier, bewegen en samenspelen centraal staan. “Het gaat mij er vooral om dat ik met de producten op een positieve en verbindende manier bijdraag aan mens en maatschappij.” 

 

NovaSports-2

 

NK Stoepranden

Het was altijd al een idee van De Roij om een NK Stoepranden te organiseren. Om die reden hielp Novasports Sport & Beweeg in 2017 mee bij het opstarten van het NK Stoepranden en is het vanaf 2018 sponsor van Jantje Beton bij het NK Stoepranden. “Het idee om een NK te organiseren zat al langer in mijn hoofd. We vinden het dan ook fantastisch dat er nu gemeenten door heel Nederland meedoen.” Inmiddels is het NK Stoepranden uitgegroeid tot een groter iets. Voor het derde jaar zijn nu de Nederlandse kampioenschappen gehouden. Aan de voorrondes deden zo’n 16.000 mensen mee.”

 

De Speelkoepel moest een goedkoop en veelzijdig speeltoestel worden, waar je zonder al te veel problemen tegenaan kon stoten.

 

Het succes van de Kerby bracht De Roij tot meer ideeën voor het vergroten van het beweeg- en spelplezier in de openbare ruimte. Zo kwam hij op de Speelkoepel. “Het moest een goedkoop en veelzijdig speeltoestel worden, waar je zonder al te veel problemen tegenaan kon stoten.”

 

NovaSports-3

 

Interactief

De speelkoepel is een soort groot uitgevallen, half doorgesneden bal, met een straal van 1.20 meter en een hoogte van 60 centimeter. Deze heeft aan alle kanten openingen. “Je kunt er door die hoogte nog vanaf vallen zonder dat je een schokdempende ondergrond nodig hebt.” De speelkoepel is interactief, voorzien van technologie en krijtverf. Deze - ook leverbaar zonder technologie - is voorzien van sensoren die bewegingen detecteren en dan geluiden en lichtjes afspelen, waardoor verschillende sport- en spelvormen kunnen worden gespeeld. Los verkrijgbaar zijn de verschillende thematische canvashoezen. Deze kunnen eenvoudig over de koepel worden gespannen, waarna afwisselende thematische en educatieve sport- en spelvormen gespeeld kunnen worden.

 

Uit 156 inzendingen behoorde Ramon de Roij tot de vier prijswinnaars.

 

Het is de bedoeling dat het in maart volgend jaar tot een eindproduct komt. Die streefdatum heeft te maken met de innovatiechallenge ‘bewegen in de openbare ruimte’ van het Ministerie van VWS en Sportinnovator waar De Roij met zijn vinding aan meedoet. Uit 156 inzendingen behoorde hij tot de vier prijswinnaars, goed voor een bedrag van elk 40.000 euro. “Het mooie aan de innovatiechallenge is wel dat het echt om het idee gaat.”

 

NovaSports-4

 

Dankzij de challenge krijgt hij ook op andere manieren ondersteuning van Innosportlab en Sportinnovator bij het uitwerken van zijn idee. Als startbedrag wordt eerst 40 procent uitbetaald, waarna hij als tussenproduct een eerste rapportage moet aanleveren bij het Ministerie van VWS. Wanneer het tussenresultaat is bereikt, volgt de resterende 60 procent. In maart moet het eindproduct af zijn, waarna een eindrapport dient te worden ingeleverd.

 

De Roij richt zich op kinderen van 0 tot en met 12 jaar. De prijs van het toestel hoopt hij uiteindelijk onder de 2.000 euro te houden, ook om het financieel zo laagdrempelig mogelijk te houden voor gemeenten, basisscholen, verenigingen en BSO’s. “Met het promoten zijn we nu al begonnen. Het mooiste is als het straks overal te vinden is. Daar doe ik het uiteindelijk allemaal voor.”

Novasports Sport & Beweeg is in de prijzen gevallen!

Sporten en bewegen in de openbare ruimte wordt nog makkelijker, leuker en beter! 

 

Novasports Sport & Beweeg behoort tot de winnaars van de Innovatiechallenge 'Bewegen in de openbare ruimte' van het ministerie van VWS en Sportinnovator!

 

Een idee voor een innovatief speeltoestel, waarmee wij na de Kerby (de draagbare stoeprand), nog meer kinderen in beweging gaan brengen in de buitenruimte, is in de prijzen gevallen! In mei opende het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de challenge: buiten spelen in de openbare ruimte. Hier krijgen aanvragers de kans om 40.000 euro binnen te halen om daarmee hun concept uit te werken tot een markt klaar product. 

 

Het innovatief speeltoestel, ‘dé Holle Bolle Gijs van de buitenruimte,’ is een speeltoestel waarmee de jeugd, door afwisselende samenwerking tussen: licht, geluid en de intuïtieve vorm, wordt uitgenodigd samen buiten te spelen.

 

InnoSportLab Sport & Beweeg, bedankt voor de voorbereidende Vitality Innovation Kitchen en de verdere interactie.

 

Dit project wordt (mede)gefinancierd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport’.


NK Stoepranden 2019

FINALE NK STOEPRANDEN 2019

 

Zondag streden in Amersfoort 600 kampioenen van de voorrondes van het NK Stoepranden, waaraan 16.000 kinderen en volwassenen uit 30 gemeenten deelnamen, om de titel: Nederlands Kampioen Stoepranden 2019!

 

Wat was het toch een mooie dag met allemaal fanatieke en sportieve deelnemers. Het kampioenschap was voorzien van vele leuke sport- en spelactiviteiten zoals: springkussens, oud-Hollandse spellen én de speelkoepel, een nieuw innovatief speeltoestel van Novasports Sport & Beweeg, waar ik woensdag op terugkom!

 

Het aantal deelnemers van het NK Stoepranden groeit per jaar en inmiddels hebben organisaties in het buitenland interesse getoond om ook een stoepranden kampioenschap op te zetten, met als doel een  Europees Kampioenschap Stoepranden! Geweldig toch!! Ook hier volgt later meer nieuws over.

 

Wat ooit in 2005 als idee van mij begon, is dankzij Peter Steenbergen TOS Rotterdam, Bart Kleijweg van BuurtLab en Jantje Beton een geweldig evenement geworden!

 

Novasports Sport & Beweeg, bedenker van Kerby de draagbare stoeprand, is sponsor van Jantje Beton voor het NK Stoepranden.

 

Zijn jullie er volgend jaar ook bij? Meld jouw gemeente aan en stuur een mail naar info@novasports.nl of kijk op www.nkstoepranden.com voor meer informatie!


Stoepranden Workshop bij Landal Greenparcs Stroombroek

Deze week hebben we een ‘Stoepranden Workshop’ mogen verzorgen voor de jongere enthousiaste parkgasten van Landal Stroombroek.

 

Stoepranden?

Stoepranden is een leuk, laagdrempelig en actief balspel dat door iedereen gespeeld kan worden op elke willekeurige locatie. De spelregels zijn simpel: twee spelers proberen de bal op de stoeprand te mikken. Kaatst de bal terug, dan levert dat punten op.

 

Door samen buiten te spelen, bewegen en te sporten, leren kinderen op een plezierige wijze hun sociale en motorische vaardigheden te vergroten, wat goed is voor hun verdere ontwikkeling.

 

Daarbij draagt stoepranden bij aan meer onderling contact en gezelligheid en bevordert het de kans om mensen te ontmoeten en vriendschappen aan te gaan.

 

Alle Stoepranden Workshops worden gegeven door sportdocenten.

 

KERBY is verkrijgbaar bij Novasports.

 

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor de Stoepranden Workshops of de KERBY of neem contact op voor meer informatie.

 

CONTACT

Ramon de Roij

M 06 41 991 886

info@novasports.nl

www.novasporst.nl

 

Novasports Sport & Beweeg, bedenker van de Kerby, is sponsor van Jantje Beton voor het NK Stoepranden.


NK Stoepranden 2019

Jantje Beton organiseert in 2019 wederom het Nederlands Kampioenschap Stoepranden met maar liefst 16.000 deelnemers aan de voorrondes! In 30 gemeenten in het hele land worden lokale voorrondes gehouden. Jantje Beton organiseert, i.s.m. de buurtsportcoaches van de gemeente Amersfoort, de landelijke finale in Amersfoort. Deze vindt plaats op zondag 22 september 2019 bij het Centraal Ketelhuis. Finalisten uit alle gemeenten strijden hier om de titel: Nederlands Kampioen Stoepranden!

 

Jantje Beton organiseert het NK Stoepranden omdat Jantje Beton  spelen, bewegen en ontmoeten in zoveel mogelijk buurten in Nederland wil stimuleren. Stoepranden is een leuk en laagdrempelig spel, waarbij de spelers veel moeten bewegen. Ook tieners, jongeren, volwassen en senioren kunnen meedoen. Zo draagt stoepranden bij aan meer onderling contact en gezelligheid in de buurt. En dat bevordert de kansen en mogelijkheden voor buitenspelen.

Stoepranden, hoe speel je dat?

Novasports Sport & Beweeg is trotse

sponsor van Jantje Beton voor het

Nederlands Kampioenschap Stoepranden.

Playing Kerby in Austria!Klik op een afbeelding om het aanmeldformulier te downloaden!


FUFO  fun football is een uniek voetbalidee dat kinderen van de basisschoolleeftijd op een speelse manier laat kennismaken met voetbal.

 

De voetballessen worden verzorgd door Stichting Sport&Co.

 

Sport&Co werkt samen met gepassioneerde sportvakdocenten en bewegingsagogen, die op een methodisch didactische wijze, de voetbalactiviteiten aanbieden, die op een doordachte manier zijn opgebouwd zodat het aansluit bij het ontwikkelingsniveau van uw kind. Het doel is dat uw kind tijdens het spel en in het sporten uitgedaagd wordt. We stimuleren kinderen om vooral te gaan spelen en te bewegen. Door spel- en oefenvormen aan te passen aan het kind behouden we het spelplezier. Daarbij wordt er gewerkt aan een zo breed mogelijke lichamelijke en geestelijke ontwikkeling.

 

Plezier, bewegen, ontwikkelen en samenspelen gaan hierbij hand in hand!


Stichting Sport&Co is samenwerkingspartner van Novasports Sport & Beweeg.

 

Alle door Novasports aangeboden; lessen, workshops, clinics en evenementen, worden verzorgd door Sport&Co.

 

Sport&Co werkt samen met gepassioneerde sportvakdocenten en bewegingsagogen, die op een methodisch didactische wijze, de ontwikkelde Sport en spelactiviteiten aanbieden.

 

 

Wil je meer weten over het aanbod van Sport&Co?


Aftermovie NK Stoepranden 2018. Duizend deelnemers deden op zondag 16 september 2018 een gooi naar de titel Nederlands Kampioen Stoepranden. Bekijk hier de aftermovie van het NK Stoepranden 2018 in het Excelsior Stadion in Rotterdam.

Stoepranden App

Download de Stoepranden App gratis in de Play Store!

 

De officiële Stoepranden App, gemaakt om perfect te integreren met het spel Stoepranden! Gebruik hem om te chatten met vrienden en je speluitslagen te delen! Pas je profiel aan hoe jij hem wilt hebben, en show je skills aan andere spelers! Sla je spellen op, zodat je ze altijd terug kunt kijken en jezelf kunt verbeteren!


Doe jij ook mee aan het NK Stoepranden of wil jij er graag meer over weten? Klik dan snel door naar deze leuke pagina van Jantje Beton waar je heel veel informatie kunt vinden over het NK Stoepranden. Veel plezier!


Deze week heeft met14 mediaproducties een promo gefilmd voor de Tridome in opdracht van Novasports Sport & Beweeg. Dit gebeurde tijdens de voetbalclinic "Vrienden van Ruben Schaken." Ruben Schaken is oud-voetbalspeler van o.a. ADO Den Haag, Feyenoord en oud-international van het Nederlands voetbalelftal.

 

Doordat er in de Tridome in 3 zijden rondom en in 1 zijde bovenin kan worden gescoord, neemt het aantal doelpunten, en daarmee ook het aantal succeservaringen, toe. Hierdoor verhoogt het zelfvertrouwen en spelplezier van de spelers aanzienlijk. De Tridome Methode is dynamisch en veelzijdig en doet een beroep op alle ontwikkelgebieden van een voetbalspeler. Met de Tridome Methode zal het aantal acties toenemen en worden alle voetbalspelers bij het spel betrokken. De mogelijkheden zijn legio voor de trainer en alle voetballende jongens en meiden, op alle leeftijden en niveaus.

 

De Tridome Methode is tevens bestemt voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking en kan zowel in wedstrijd- als in trainingsvorm worden toegepast en op alle type speelvelden worden gespeeld.

 

Tridome wordt ook bij hockey gebruikt.


Sinds 2005 werkte Ramon de Roij aan zijn idee om een draagbare, van kunststof gemaakte, stoeprand te ontwikkelen. “Je ziet steeds minder kinderen op straat spelen tegenwoordig. Deels komt dat door ander aanbod, zoals de tablet of computer, maar ook het toenemende aantal auto’s is een probleem. Probeer maar eens een plekje te vinden waar je rustig een potje kunt stoepranden.” vertelt Ramon. “Sowieso zie je minder stoepranden terug in het straatbeeld. Zo kwam ik op het idee om een kunststof stoeprand te ontwikkelen.”

 

Een aantal jaren later kwam het product, de Kerby, op de markt en startte Ramon het bedrijf Novasports Sport & Beweeg. Nu werkt hij dagelijks aan het ontwikkelen van unieke sport- en spelartikelen en spelconcepten waarbij plezier, bewegen en samenspelen centraal staan. “Het gaat mij er vooral om dat ik met de producten op een positieve manier bijdraag aan mens en maatschappij.”

 

Het was altijd al een idee van Ramon om een NK Stoepranden te organiseren. Om die reden hielp Novasports in 2017 mee bij het opstarten van het NK Stoepranden en is vanaf 2018 sponsor van Jantje Beton bij het NK Stoepranden. “Het idee om een NK te organiseren zat al langer in mijn hoofd. We vinden het dan ook fantastisch dat er nu gemeenten verspreid over heel Nederland meedoen. We dragen graag bij om van het NK Stoepranden een blijvend succes te maken.”


Rond de Linde


In opdracht van Novasports Sport & Beweeg heeft MET14 mediaproducties een promo gefilmd voor de Tridome, Rebounder en de Crazy Golf. Dit gebeurde tijdens de voetbalclinic "Vrienden van Ruben Schaken." Ruben Schaken is oud-voetbalspeler van o.a. ADO Den Haag, Feyenoord en oud-international van het Nederlands voetbalelftal.

 

Tridome (Rebounder)

Doordat er in de Tridome in 3 zijden rondom en in 1 zijde bovenin kan worden gescoord, neemt het aantal doelpunten, en daarmee ook het aantal succeservaringen, toe. Hierdoor verhoogt het zelfvertrouwen en spelplezier van de spelers aanzienlijk. De Tridome Methode is dynamisch en veelzijdig en doet een beroep op alle ontwikkelgebieden van een voetbalspeler. Met de Tridome Methode zal het aantal acties toenemen en worden alle voetbalspelers bij het spel betrokken. De mogelijkheden zijn legio voor de trainer en alle voetballende jongens en meiden, op alle leeftijden en niveaus.

 

De Tridome Methode is tevens bestemt voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking en kan zowel in wedstrijd- als in trainingsvorm worden toegepast en op alle type speelvelden worden gespeeld. Tridome wordt ook bij hockey gebruikt.

 

Crazy Golf

Met Crazy Golf bestaat de mogelijkheid om niet alleen meer te “putten” op de green, maar ook om de bal te stiften of ouderwets hard tegen de touwen te schieten.

 

Crazy Golf Experience is naast het voetbal, voor meerdere sport- en speldoeleinden geschikt. Er kan bijvoorbeeld een parcours of andere opstelling worden uitgezet waardoorheen een: voetbal, handbal, frisbee of rugbybal doorheen kan worden getrapt of geworpen. Crazy Golf Experience kan zowel binnen als buiten worden georganiseerd.

 

De Crazy Golf kan in de grond worden gepikt of via een voetplaat worden geplaatst.'Handbal heeft meer dan twee doelen!'

ORGANISEER EEN CRAZY VOETBAL EXPERIENCE!

 

Crazy Golf Experience is een toevoeging aan het populaire voetgolf.

 

Met de dynamische verplaatsbare golfhoepel bestaat de mogelijkheid om niet alleen meer te “putten” op de green, maar ook om de bal te stiften of ouderwets hard tegen de touwen te schieten.

 

Crazy Golf Experience is naast het voetbal, voor meerdere sport- en speldoeleinden geschikt. Er kan bijvoorbeeld een parcours of andere opstelling worden uitgezet waardoorheen een: voetbal, handbal, frisbee of rugbybal doorheen kan worden getrapt of geworpen.

 

Crazy Golf Experience kan zowel binnen als buiten worden georganiseerd.

 

De verplaatsbare golfhoepel kan in de grond worden gepikt of via een voetplaat worden geplaatst.

 

Wilt u graag uw vereniging, sponsoren, vrijwilligers, organisatie of een andere leuke doelgroep een unieke voetbalbeleving bezorgen, neem dan contact op met ons voor meer informatie.


Voetbalschool Ruben Schaken omarmt Tridome Methode.

Volg een Tridome Methode voetbalopleiding bij Novasports Academy. Klik hier voor meer informatie of neem contact met ons op.


Ruben Schaken

Trots! De opvouwbare Tridome en Tridome Rebounder worden nu ook door Voetbalschool Schaken gebruikt bij de voetbal- en keeperstrainingen bij SV Lelystad '67.


Voetbalschool Eric Viscaal

Tridome Rebounder training bij Voetbalschool Eric Viscaal.


Tridome hockeykeeperstraining

Wauw, alweer een gaaf filmpje van Pi-academie dat de opvouwbare Tridome Rebounder tijdens de hockeykeeperstraining wordt gebruikt! De Tridome Rebounder kan worden gebruikt bij de voetbal en hockeytrainingen.


Novasports meets Pi-Academie

De innovatieve Tridome Rebounder van Novasports wordt met succes gebruikt bij de hockey keeperstrainingen van Pi-Academie.


Feestelijke finale NK Stoepranden 2017 in Rotterdam

Op zondag 17 september vond op het terrein voor het ss Rotterdam de finale plaats van het NK Stoepranden 2017. Tijdens het NK Stoepranden, dat dit jaar voor het eerst gezamenlijk werd georganiseerd door Thuis op Straat, BuurtLAB, Jantje Beton en Novasports Sport & Beweeg, streden finalisten in 5 leeftijdscategorieën om de titel Nederlands Kampioen Stoepranden 2017. In verschillende steden in Nederland werden de afgelopen maanden voorrondes georganiseerd waarin de finalisten zich konden plaatsen voor de eindstrijd.

 

Stoepranden verbindt

Circa 300 spelers uit o.a. Rotterdam, Leiden, Dordrecht, Amsterdam en Krimpen aan de IJssel namen het in de finales tegen elkaar op. Ook toeschouwers en andere bezoekers konden een oefenpotje stoepranden of aansluiten bij een van de vele andere feestelijke en sportieve activiteiten die op het terrein werden georganiseerd. Peter Steenbergen van ‘Thuis op Straat ’een van de initiatiefnemers van het NK Stoepranden is erg enthousiast over de verbinding die door het stoepranden tot stand komt: “Het is fantastisch om iedereen hier enthousiast en samen met elkaar te zien stoepranden. Iedereen kan eraan meedoen. Dat is juist zo leuk aan het spel stoepranden; het is voor jong en oud. Bovendien is het ook nog eens goed voor je gezondheid en verbindt het mensen in de buurt,” aldus Peter Steenbergen.

 

De finale van het NK Stoepranden vond plaats tijdens de Nationale Sportweek, een initiatief van NOC*NSF, die dit jaar door Rotterdam gehost werd.

 

Stoepranden is leuk, gezond en goed voor onderling contact in de buurt

Stoepranden is een leuk, laagdrempelig en actief balspel dat door iedereen gespeeld kan worden op elke willekeurige locatie. De spelregels zijn simpel: twee spelers proberen de bal op de stoeprand te mikken. Kaatst de bal terug, dan levert dat punten op. Het spel werd vroeger veelvuldig gespeeld, en is op dit moment bezig met een heuse revival. En dat is niet zo gek; stoepranden is voor iedereen, en kan door iedereen gespeeld worden. Daarnaast is het niet alleen leuk; het is ook nog eens heel gezond; het zet zowel jong als oud aan tot beweging in de buitenlucht. Ook draagt stoepranden bij aan meer onderling contact, verbinding en gezelligheid in de buurt.

 

Krachten gebundeld

Na eerdere lokale initiatieven in o.a. Dordrecht, Rotterdam en Eindhoven hebben vier partijen (Thuis Op Straat, BuurtLAB, Jantje Beton en Novasports Sport & Beweeg) de krachten gebundeld om het NK Stoepranden 2017 te organiseren. In 2018 is de ambitie om het NK Stoepranden nog grootser aan te pakken door meer gemeentes voorrondes te laten organiseren. Gemeentes, scholen en verenigingen die zich willen opgeven om in 2018 lokale voorrondes te organiseren kunnen voor meer informatie terecht op de website www.nkstoepranden.com


NK Stoepranden

Op zondag 17 september 2017 vindt het NK-Stoepranden in Rotterdam plaats. Met op de achtergrond het prachtige stoomschip Rotterdam wordt er gestreden om de ‘gouden’ stoeprand.

 

Inwoners van o.a. Amsterdam, Dordrecht, Eindhoven en Leiden kunnen zich plaatsen middels voorrondes in de eigen stad. Rotterdammers zijn automatisch geplaatst voor het NK. Waardoor het ORK-Stoepranden dit jaar komt te vervallen.

 

Wil jij als gemeente, school of vereniging ook een voorronde organiseren? Neem dan contact op met Marlies Bouman via: m.bouman@jantjebeton.nl of 06 40 29 27 53. Je kunt dan ook gratis en vrijblijvend het Handboek NK Stoepranden aanvragen met nadere info over de organisatie van de voorrondes.


Tridome voetbalclinic te Kreta - A.O.T. Alimos F.C

Na Nederland en Engeland, is ook Griekenland enthousiast over de Tridome methode en de Tridome Rebounder.

 

De Tridome methodieken hebben een pedagogische en didactische meerwaarde voor de ontwikkeling van de voetballers. In pedagogisch opzicht is het voor de groei en ontwikkeling van kinderen belangrijk dat ze een complete groei doormaken binnen een bepaalde sport. Een kind wat alleen maar verdedigend in zijn jeugd is zal een minder complete voetbalspeler worden. Een kind moet immers geprikkeld worden om meerdere facetten van het voetbal te leren. Vrijlopen, samenspelen, aanvallen, verdedigen, overtal, maar vooral de succesfactor en het spelplezier moet vooropstaan.

 

Deze week heeft Gerard Pouw (OndersteuningVoetbalNederland) bij Voetbal Academie A.O.T. (Griekenland) meerdere voetbaltrainingen gegeven en de Tridome methode geïntroduceerd.

 

Tijdens de training zijn er opnames gemaakt voor de Griekse televisie. 

 

Bekijk hier alle foto's.


Finaledag JOGG Stoepranden Kampioenschap 2017 gemeente De Wolden

Ik heb vandaag genoten van een fantastische JOGG Stoepranden Finaledag in gemeente De Wolden. Meer dan 100 basisschoolkinderen hadden zichtbaar plezier in het spel en gingen voor de volle 100% voor de winst. Het toernooi is georganiseerd door studenten van de Hanzehogeschool. Complimenten voor de organisatie!

 

Tijdens het Stoepranden werd gebruikgemaakt van de door Novasports bedachte en ontwikkelde Kerby. Kerby is een draagbare 'stoeprand,' waarmee je het Oerhollandse en bekende balspel Stoepranden, kunt spelen.

 

Trots, ja dat ben ik. In een korte tijd zijn steeds meer, mensen, scholen, gemeenten, verenigingen en organisaties gaan Stoepranden.

 

Trots omdat Stoepranden niet alleen een sportieve bijdrage levert, maar ook vanwege zijn sociaal maatschappelijke bijdrage. Stoepranden verbindt mensen op een sportieve en plezierige wijze.

 

Kerby is te koop én te huur.

 

Video impressie.

ML Hockeyschool

Afgelopen week maakten 75 spelers en coaches kennis met de Tridomes van Novasports tijdens het ML Hockeykamp. Kampen voor kinderen van 7 tem 16 jaar die in het teken staan van de ML filosofie: Kwaliteit, Vernieuwend, Uitdagend en Plezier. Door de spelers en trainers zijn de Tridomes dan ook met vol enthousiasme ontvangen en gebruikt.

 

In the last week 75 players and coaches came in contact with the Tridomes from Novasport during the ML Hockeysupport training camps. Players from 7 till 16 years old can participate in these camps and they are built up around the ML Philosophy: Quality, Innovative, Challenging and Fun. The players and coaches participating in this camp enthusiastically used the Tridomes.

 

Video impressie.

Become a Tridome distributor!

Tridome fully accepted in training for hockey and football in the Netherlands and the UK. Players as Well as trainers are very enthousiast. Do you have interest for buying the Tridome for your club also international, or wanne become a distributor for your country, then please let us know on info@novasports.nl

Euro Hockey League Clinics

Tijdens Euro Hockey League 2017, wat bij HC Oranje-Rood in Eindhoven plaatsvond, was het voor de jeugd 8-15 jaar mogelijk Tridome Hockey Clinics te volgen. De clinics werden door Pim Wijzenbeek en Blake Govers gegeven. Ook hier is de Tridome Methodiek, door zowel de trainers als de hockeyspelers, met grote enthousiasme ontvangen.


Hailebury Hockey (UK)

Haileybury Hockey (UK) uses Tridome at LS Tour in the Netherlands at HDS in The Hague. For availability of the Tridome in the UK please contact Darren Cheesman: dcheesman@gmail.com

RKSV Nuenen Tridome voetbaltraining

Vandaag heeft de jeugd van voetbalclub RKSV Nuenen kennisgemaakt met de Tridome Methodieken. Ze hebben zich met veel enthousiasme in het zweet gewerkt ⚽️ De Tridome voetbaltraining werd verzorgd door studenten van Fontys Sporthogeschool Eindhoven👌

 

Klik hier voor de promotiefilm.

 

Tridome demonstratietraining

Op Vrijdag 10 februari 2017 jongstleden, heeft Novasports een Tridome demonstratietraining verzorgd voor Ondersteuning Voetbal Nederland op de locatie van bij CDW Voetbal Academie te Wijk bij Duurstede.

 

In samenwerking met Dhr. Gerard Pouw (OVN), de voorzitter van CDW Dhr. Rene Gompel en Danny Klarenbeek (Klarenbeek Zonwering), is deze training mogelijk gemaakt.

 

Novasports heeft de training verzorgd, met als doel de pedagogisch en didactische toegevoegde waarde van de Tridome methodiek te demonstreren. Michel Verhagen van Novasports heeft een drietal Tridome oefeningen gegeven. 

 

Michel: “De feedback die ik gekregen heb van de pupillen was erg positief. Het enthousiasme was groot. Dit bleek ook wel nadat ik regelmatig aan de pupillen vroeg waarom ze bepaalde dingen nu juist wel deden en hoe men door snel samenspel een doelpunt konden maken. Al snel bleek dat de Tridome methodiek hierbij zowel in plezier als in spelinzicht zijn toegevoegde waarde bewees. Een ander punt was dat al snel duidelijk werd, welke spelertjes de nieuwe speelwijze en inzichten direct oppakten. Ook degene met minder technische vaardigheden. Talentherkenning?”

 

Wij als Novasports zijn erg blij met dit resultaat. Hetgeen we beoogd hadden; plezier en spelinzichten herkenbaar maken aan (talenten)pupillen, gebeurde ook. Wij gaan nu verder met de implementatie van de nieuwe methode op de reguliere voetbaltraining en gaan trainers helpen met deze nieuwe Tridome methodiek.

 

Bekijk de filmpjes van de Tridome demonstratietraining op ons YouTube kanaal.

 

Meer informatie over Tridome, de methodieken en de clinics? neem gerust contact met ons op!


Weer een tevreden klant!

Vandaag hebben we 6 Tridomes geleverd aan HC Tilburg. De Tridome is een, opvouwbare, driehoekige goal. Met behulp van de Tridome kunnen er nieuwe spel- en trainingsvarianten ontwikkeld worden voor diverse sporten, die de individuele sporter en het team naar een hoger niveau brengen. Inmiddels zijn er in samenwerking met FC Eindhoven en HC Tilburg nieuwe spelmethodieken ontwikkeld, die gratis worden verstrekt bij de aankoop van één of meerdere Tridome’s.

 

Wilt u meer weten over de Tridome? Klik dan hier, of neem contact met ons op.

 

Foto: (links) Dhr. Nathan Kipp, Hockey technisch jeugdmanager bij HC Tilburg. (rechts) Ramon de Roij, Novasports.


Novasports doet meer!

Tevens verhuren we onze artikelen en organiseren we evenementen voor gemeenten, scholen en bedrijven. Neem contact met ons op voor meer informatie!