Stoepranden? Ja! Stoepranden!

Stoepranden is een leuk, laagdrempelig en actief balspel dat door iedereen gespeeld kan worden op elke willekeurige locatie. De spelregels zijn simpel: twee spelers proberen de bal op de stoeprand te mikken. Kaatst de bal terug, dan levert dat punten op. Het spel werd vroeger veelvuldig gespeeld, en is op dit moment bezig met een heuse revival. En dat is niet zo gek; stoepranden is voor iedereen, en kan door iedereen gespeeld worden. Daarnaast is het niet alleen leuk; het is ook nog eens heel gezond; het zet zowel jong als oud aan tot beweging in de buitenlucht of binnen in de gymzaal!. Ook draagt stoepranden bij aan meer onderling contact, verbinding en gezelligheid in de buurt, school, bedrijf, vereniging en andere leuke doelgroep.

 

NK Stoepranden 2020

Sinds enkele jaren is er ook een NK Stoepranden, dat georganiseerd wordt door: Jantje Beton. In Amersfoort, Leiden, Amsterdam, Eindhoven en in totaal wel 30 gemeenten worden lokale voorrondes georganiseerd waaraan 20.000 kinderen en volwassenen deelnemen, waarna finalisten dit jaar in Arnhem strijden om de titel Nederlands Kampioen Stoepranden! Op deze website lees je meer over de opzet van het NK Stoepranden.

 

Meld je aan voor het NK Stoepranden 2021!

Wil je als gemeente in 2021 ook een voorronde organiseren? Meld je dan nu aan. In 2020 wordt het NK Stoepranden namelijk nog groter en doen er nog meer gemeentes en deelnemers mee. Dat is onze ambitie. Wij roepen daarom gemeentes in het hele land op om lokale voorrondes te organiseren. Heb je interesse? Klik dan op de ‘hier' en zie vervolgens hoe je je kunt aanmelden. 

 

Kerby b.v. is sponsor van Jantje Beton voor het NK Stoepranden.