Zin in een Stoepranden Workshop?

Novasports Sport & Beweeg, bedenker van Kerby, geeft de Workshop Stoepranden aan: recreatieparken, campings, bibliotheken, gemeenten, (basis)scholen, verenigingen en nog vele andere leuke doelgroepen.

 

Tijdens de workshop maken de deelnemers door middel van verschillende spelvormen die met de Kerby worden gedaan, kennis met het spel stoepranden en met elkaar. En uiteraard staat het spel ‘stoepranden’ centraal tijdens de workshop.

 

In het begin van de workshop leren de deelnemers door een zogenaamde kennismakingsbalspel elkaar kennen. Het uitgangspunt hierin is dat kinderen door een leuke beewegactiviteit, vriendschappen opdoen.

 

De Stoepranden workshops worden gegeven door ervaren sportdocenten.

 

Stoepranden? Ja! Stoepranden!

Stoepranden is een leuk, laagdrempelig en actief balspel dat door iedereen gespeeld kan worden op elke willekeurige locatie. De spelregels zijn simpel: twee spelers proberen de bal op de stoeprand te mikken. Kaatst de bal terug, dan levert dat punten op. Het spel werd vroeger veelvuldig gespeeld, en is op dit moment bezig met een heuse revival. En dat is niet zo gek; stoepranden is voor iedereen, en kan door iedereen gespeeld worden. Daarnaast is het niet alleen leuk; het is ook nog eens heel gezond; het zet zowel jong als oud aan tot beweging in de buitenlucht en kan ook binnen worden gespeeld. Ook draagt stoepranden bij aan meer onderling contact, (culturele) verbinding en gezelligheid. 

bandkaaien, kaaibanden, kaaibandje tikken, kantgooien, kantje butsen, kantstoepen, keibanden, randen, randje tik, randjebutsen, nkstoepranden, stoepballen, stoepranden, stoepen, stoepiebal, stoepiegooi, stoepiestuit, stoepietik, Kerby, Kurby, kurbygame